Ürünün hem tasarımı hem üretimi ile ilgili modüldür. Birim doğrulaması olarak da bilinir. Her bir asansöre verilen tekil bir belgedir.
Modül B + E ve Modül B+D belgesi olan firmalar asansöründe risk analizi gerektirecek bir durum olduğunda Modül G belgesi alarak risk analizi işlemini tamamlar.
Her asansör firması Modül G Belgesi alabilir. Bakım yapan firmalar Hizmet Yeterlilik Belgesi alabilmek için Modül G üzerinden belgelendirme yapabilir. Asansör firmaları montaj yaptıklarında tescillerini (ruhsatlarını) almak için Modül G belgesini kullanabilirler. Modül G belgesi ile tescil (ruhsat) almakta hiçbir sıkıntı yoktur.
Modül G Belgesi, bakım firmalarının TSE/HYB alabilmesi için düşük maliyet sağlar. Modül B+E Belgesi’ne sahip firmalar karşılaştıkları risk analizi durumlarında (alçak tavan, yetersiz kuyu dibi, yetersiz kuyu üstü hacmi vb.) Modül G ile yeşil etiket ve tescillerini alabilirler. Modül B+E kullanan firmalar, belirttikleri malzemelerin dışına çıkmak zorunda kaldıklarında veya sahip olduğu tiplerden farklı bir asansör yaptıklarında Modül G Belgesi ile tescillerini yapabilirler.
Modül G Belgesi için alabilmek için izlenecek yol aşağıdaki gibidir,
- Başvuru Formu
- GCNTR tarafından verilen teklif ve sözleşmeye ait onay
- Resmi evrakların incelenmesi
- Ticari Sicil Gazetes
- İmza Sirküleri
- Vergi Levhası
- Faaliyet Belgesi
- Teknik dosya incelenmesi
- Denetim planlanması
- Ürün kontrolü (asansör)
Teknik Dosya kontrolü;
- Hesaplamalar
- Çizimler
- Sertifikalar
Bütün evraklar firma yetkilileri tarafından kaşe ve imza ile beyan edilecektir.
Ayrıca yapılan kontroller sonucunda bulunan tüm eksiklikler giderilip risk analizi kapsamında alınacak önlemler uygulanmalıdır.